Το Απόλυτο Στην Τέχνη Του Αλουμινίου!
 

Υαλοπετάσματα


Τα υαλοπετάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε κτίρια, αλλά έχει αρχίσει η χρήση τους και σε ιδιωτικές κατοικίες, καλύπτοντας μικρές ή μεγάλες επιφάνειες (π.χ. χώροι καθιστικού με θέα, κλιμακοστάσιο, μεσαίου τύπου ανοίγματα κλπ).

Τα βασικά είδη υαλοπετασμάτων είναι
 • Τα κλασσικά (standard)
 • Τα κυψελωτά (structural-semi structural)
 • Νέας τεχνολογίας (eco)
Tα γενικά χαρακτηριστικά τους είναι:
 • Απαιτούν μικρή συντήρηση και είναι ανθεκτικά στο χρόνο
 • Αποτελούνται από ελαφρά υλικά και δεν επιβαρύνουν την οικοδομή με επιπλέον βάρος
 • Είναι διαθέσιμα με ελάχιστη ή και μηδενική εξωτερική εμφάνιση αλουμινίου
 • Δημιουργούν συνεχείς ομοιόμορφες επιφάνειες υαλοπινάκων
 • Δένουν αρμονικά με το περιβάλλον, λόγω της αντανάκλασης αυτού, πάνω στην εξωτερική γυάλινη επιφάνεια των κτιρίων
 • Ενισχύουν τις διαστάσεις των κτιρίων σε ύψος και πλάτος
 • Αρμονική συνεργασία με άλλα συστήματα αλουμινίου για εισόδους, παράθυρα κλπ
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι:
 • Η εξαιρετική συμπεριφορά τους (μηχανική-θερμοδυναμική-ηχητική)
 • Επιτρέπουν τη συνεργασία με πληθώρα υλικών, όπως υαλοπίνακες, φύλλα αλουμινίου, μεταλλικές λαμαρίνες, γρανίτες και άλλα πετρώδη υλικά
 • Κατασκευάζονται εύκολα και σε σύντομο χρόνο

Μ65 Element

Το νέο σύστημα υαλοπετασμάτων της ALUMIL, τύπου element (έτοιμα προκατασκευασμένα πλαίσια για άμεση και εύκολη τοποθέτηση στο κτίριο) με πλάτος κάναβου 65 mm.

 

 


Μ50 Energy

Το Μ50 Energy αποτελεί ένα νέο σύστημα υαλοπέτασματος της ALUMIL με εμφανή καπάκια και με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την χρήση της ίδιας διατομής οριζόντια και κάθετα πλάτους 50 mm.Το στοιχείο αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος κατασκευής, ενώ ταυτόχρονα τα ειδικά υλικά «πλήρωσης» αρμών στα τζάμια αυξάνουν  τη θερμομόνωση.

 

 


M6 Solar Standard Alutherm

H σειρά Μ6 αποτελεί την εξέλιξη των κλασικών υαλοπετασμάτων Μ1 και Μ2, με έμφαση στην καλύτερη θερμομόνωση, απλότητα της κατασκευής και τη βελτίωση του συστήματος απορροής των υδάτων. Το σύστημα έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών, ξεκινώντας από την απλή επίπεδη κατασκευή και φθάνοντας μέχρι σύνθετες κεκλιμένες κατασκευές και την κατασκευή αιθρίων. Είναι πιστοποιημένο από το γερμανικό ινστιτούτο IFT Rosenheim στην υψηλότερη κατηγορία όλων των τεστ που υποβλήθηκε.

 


M5 Solar Eco

To M5 Solar Eco είναι ένα από τα ελάχιστα οικολογικά συστήματα προσόψεων κτιρίων που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά, ενώ διατίθεται και σε θερμοδιακοπτόμενη έκδοση για αυξημένες θερμομονωτικές απαιτήσεις. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό του επιτυγχάνεται υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, όπως επίσης και αερισμός του χώρου με δροσερό ή ζεστό αέρα, με το άνοιγμα μόνο του εσωτερικού παραθύρου. Εξάλλου, στο διάκενο μεταξύ των κρυστάλλων του υπάρχει αρκετός χώρος για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων.

 


M4 Solar Structural

Η απουσία του αλουμινίου από την εξωτερική όψη, χάρη στην οποία δημιουργείται μία συνεχής επιφάνεια κρυστάλλων, είναι το χαρακτηριστικό του M4 Solar Structural, το οποίο κατά τα άλλα χρησιμοποιεί τα ίδια προφίλ και εξαρτήματα με το Μ3 Solar Semi Structural. Το σύστημα διαθέτει και θερμοδιακοπτόμενα προφίλ, για ενίσχυση της θερμομονωτικής του ικανότητας.

 


Μ3 Solar Semi Structural

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα υαλοπετάσματος κυψελωτής μορφής με ειδικά χαρακτηριστικά που απαντούν σε μεγάλες απαιτήσεις. Η ποικιλία των ειδικών προφίλ εξασφαλίζει την άψογη εφαρμογή σε οποιαδήποτε κατασκευή, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη δημιουργία κυρτών και κοίλων επιφανειών.
Η αρθρωτή κατασκευή το καθιστά ικανό να προσαρμόζεται σε πιθανές παραμορφώσεις του κτιρίου λόγω σεισμών, ταλαντώσεων κλπ, αλλά και στις δεδομένες συστολές – διαστολές του αλουμινίου, χωρίς να καταπονείται το σύστημα. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική στεγανότητα και ένα έξυπνο σύστημα αποβολής της υγρασίας, ενώ διατίθεται και σε θερμομονωτική έκδοση.


M2 Solar Linear

To M2 Solar Linear είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Μ1 Solar Standard, καθώς παρέχει τη δυνατότητα ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών αισθητικών παρεμβάσεων που τονίζουν την οριζόντια και κάθετη διαγράμμιση του κτιρίου. Οι αρμοί του καλύπτονται με ειδικό ελαστικό ή σιλικόνη, δίνοντας την αίσθηση μίας συνεχούς γυάλινης επιφάνειας, πετυχαίνοντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή στεγάνωση.

 


M1 Solar Standard

Κλασσικής μορφής υαλοπέτασμα πλάτους 55cm, με εμφανή εξωτερικά καπάκια, το οποίο συνδυάζει τον απλό σχεδιασμό με την ευκολία στην κατασκευή και αποτελεί μία αξιόπιστη και οικονομική λύση.